Alle vakantiemogelijkheden vind u hier

Waddeneilanden

 

De Nederlandse Waddeneilanden, met de onbewoonde zandplaten:
1. Noorderhaaks; 2. Richel;
3. Griend; 4. Rif;
5. Engelsmanplaat; 6. Simonszand;
7. Rottumerplaat; 8. Rottumeroog.

 

De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Tussen de eilanden en het vaste land ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. De Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km² en worden bewoond door ongeveer 81.300 inwoners.

 

De waddeneilanden van Nederland bestaan uit de eilanden:

  • Texel
  • Vlieland
  • Terschelling
  • Ameland
  • Schiermonnikoog

 

Elk van de vijf eilanden is een gemeente. Texel behoort tot Noord-Holland, de overige tot Friesland.

Het grootste eiland is het Nederlandse Texel, gevolgd door het Deense Rømø en het Duitse Sylt. Sylt heeft met ongeveer 21.000 inwoners de grootste bevolking van alle eilanden.

Toerisme en recreatie in het Waddengebied

Het waddenlandschap met natuur, ruimte, rust, en het historische karakter van zowel de eilanden en de plaatsen langs de kust oefenen een grote aantrekkingskracht uit op recreanten en toeristen. De meeste recreatie-activiteiten in het gebied zijn ook gericht op de beleving van natuur en landschap (watersport, fietsen, wandelen, strandrecreatie). Een unieke manier om de Wadden te beleven is het wadlopen. Op de waddeneilanden is toerisme een belangrijke economische activiteit.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb